Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Elektronische batchregelaar

 

TECHNISCHE GEGEVENS

Functies: Batching; Voortgangsindicatie; Totalisator voor onderhoud
Elektrische componenten: Microprocessorbesturing; Hoofdschakelaar (AAN/UIT); Stroomonderbreker; E STOP; Bekabeling (5 meter)
Stroomvoorziening: 220-230V AC; 50-60 Hz
Toegangsbescherming: IP65
Afmetingen: 400x300x195 mm
Materiaal van het deksel: ABS kunststof, grijs

Een bepaald volume vloeistof overbrengen met een AODD-pomp is nu heel eenvoudig en nauwkeurig.

De elektronische batchcontroller is een automatiseringsunit die ontworpen is om een batchproces uit te voeren. In combinatie met Tapflo membraanpompen kan bijna elke vloeistof worden getransporteerd. Door de slagen van een pomp te tellen en samen te tellen, bereiken we een precisie van 60 ml per batch (bij gebruik van TR 20 pompgrootte).

WERKINGSPRINCIPE

Bij elke pompslag wordt een signaal uitgezonden door de inductieve sensor (optie -5 C of -5 CF in de pompconfiguratie). Elk signaal wordt ontvangen en samengevat door de regelaar. De hoeveelheid vloeistof die per slag wordt verpompt is vooraf ingesteld.

De werking begint met het instellen van het batchvolume en het indrukken van de START-knop. De pomp werkt totdat het gewenste volume van de verpompte vloeistof is bereikt. Op dat moment stopt de regelaar de luchttoevoer van de pomp door de magneetklep uit te schakelen.

De volgende batch wordt eenvoudigweg gestart door opnieuw op de START-knop te drukken. De pomp kan ook in de handmatige modus worden gezet, waarbij de START-knop wordt ingedrukt om de pomp in bedrijf te houden.