Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Accessoires

 

DPT Pulsatiedemper

Het gebruik van pulsatiedempers aan de uitlaat zijde garandeert een aantal voordelen, zoals: aanzienlijke vermindering van pulsatie, trillingen en lawaai. Deze oplossing beschermt niet alleen de pomp, maar ook de leidingen inclusief de instrumentatie.

 

Toerenteller (RC)

Met de toerenteller monitor je het aantal rotoromwentelingen.

Deze accessoire kan worden uitgerust met een bedieningskast. Op basis van het volume per omwenteling is het mogelijk om een gewenste hoeveelheid te doseren.

De teller kan ook worden uitgerust met een extern digitaal display voor het eenvoudig controleren van de snelheid en capaciteit van de pomp op afstand.

 

Slanglekdetector (HLD)

Bij het scheuren van de slang, wat een slijtdeel is, ontstaat lekkage van de vloeistof.

Hierdoor stijgt het niveau van het medium in de pompbehuizing, deze wordt gedetecteerd door een capacitieve sensor, waardoor de pomp ogenblikkelijk stopt.

Vacuümsysteem

Het vacuümsysteem wordt gebruikt bij viskeuze vloeistoffen boven 10 000 cP. of in het geval bij een negatieve zuigdruk.

Vanwege de hoge viscositeit van de vloeistof zal de slang niet snel genoeg terugkeren naar de oorspronkelijke vorm, hierdoor zal de pompcapaciteit afnemen.

Door de installatie van een vacuümsysteem zal de pompcapaciteit weer toenemen doordat de slang sneller terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm.

 

Ingebouwde omvormer (bovenkant of zijkant)

Met een ingebouwde frequentieregelaar kun je op een eenvoudige manier het pomptoerental aanpassen. De unit is uitgerust met een IP66 geprogrammeerde frequentieregelaar inclusief alle noodzakelijke componenten zoals bedrading en stekker.

Het bijkomend voordeel van deze oplossing is dat de omvormer direct op de pomp gemonteerd kan worden hierdoor is het geheel compact, klaar voor gebruik.

Trolleys

Trolleys zijn ontworpen voor de mobiliteit en het gebruiksgemak, met behoud van de juiste stabiliteit.

Dankzij deze accessoire kunnen de pompen gemakkelijk worden verplaatst en ingezet worden voor verschillende toepassingen, op verschillende locaties.