Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Metalen pompen

 

Technische gegevens

Model Maximum capaciteit
(l/min)
Aansluitingen
BSP inv.
T25 26 1/2"
T70 78 3/4"
T120 158 1"
T220 330 1 1/2"
T420 570  2"
T820 820 3"

Het compacte, gladde en eenvoudige ontwerp is gebruikelijk voor deze serie. Beschikbare materialen zijn aluminium, gietijzer, roestvrij staal en aluminium met PTFE-coating.

U zult de geniale eenvoud ontdekken wanneer u de pomp onderhoudt. Wij gebruiken ongeveer 70% minder onderdelen dan onze concurrenten gebruiken om pompen van vergelijkbare grootte te bouwen.

Aluminium en gietijzeren pompen

Voor het verpompen van pH-neutrale vloeistoffen, zowel dun als dik, met vaste stoffen of abrasief. De aluminium en gietijzeren pompen zijn te vinden in de meeste sectoren; werkplaats en verfindustrie, zuiveringsinstallaties, om er maar een paar te noemen.

Roestvrijstalen AISI 316 pompen

Gemaakt volgens de “lost wax cast method”, wat een grote nauwkeurigheid en afwerking garandeert. De roestvrijstalen pompen combineren een grote mechanische sterkte met een goede chemische weerstand. AISI 316 is bestand tegen agressieve vloeistoffen zoals salpeterzuur en natriumhydroxide. De centrale eenheid, die niet in contact komt met vloeistof, is standaard gemaakt van polypropyleen (PP) (andere materialen op aanvraag).

ATEX-gecertificeerde pompen

Alle metalen pompen zijn leverbaar in explosieveilige ATEX-gemarkeerde uitvoering. Ze worden geleverd met aardeaansluiting en geleidende materialen; geleidende midden sectie (op AISI316 pomp), membranen in PTFE (geleidende achterzijde) of EPDM (geleidend).

TYPISCHE TOEPASSINGEN

  • Werkplaats: Olie, vet, oplosmiddelen, water, koelvloeistof, smeermiddelen
  • Druk en verf: Lijm, additieven, vernis, inkt, verf, latex, zuur, harsen, pigmenten
  • Mijnbouw & constructie: Lijmen, opvangbak, ontwatering, kolenslib, pasta's
  • Keramische industrie: Schuurmiddelen, glazuur, water, email, klei
  • Chemie: Zuren, alkaliën, alcohol, oplosmiddelen, latex, emulsies