Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Lobbenpompen

 

TECHNISCHE GEGEVENS

Capaciteit: Qmax. = 1371 l/min
Qmax. = 2,29 l/rev
Max. snelheid: 1200 rpm
Max. werkdruk: PN10
Max. deeltjesgrootte: 3-15 mm
de deeltjesgrootte is afhankelijk van het pompmodel
Temperatuur: 100 °C
Rotor type: lob, gemaakt van AISI 316L
Materiaal behuizing en deksel: 316L roestvrij staal
Mechanisch afdichtingsmateriaal: SiC/SiC

TYPISCHE TOEPASSINGEN

Industrie Voorbeeld van toepassing

Bakkerijproducten

Cakes, smaakstoffen, glazuur, fruitvullingen, vetten en oliën, zoetstoffen, giststarters.

Productie van dranken

Bier, wort, gist, frisdranken, vruchtenconcentraten, vruchtendranken.

Ingeblikte goederen

Babyvoeding, soepen, stoofschotels, tomaten- of vruchtenpuree, groenten, groenteblokjes, babypap, pudding, jam, gelei, saladedressings, mayonaise.

Zoetwaren

Siropen, roomvullingen, chocolade.

Cosmetica

Gezichtscrèmes en -lotions, haarstylinggels en -vloeistoffen, essentiële oliën, kleurstoffen en alcoholen.

Zuivel

Room, melk, wrongel en wei, yoghurt.

Vleesproductie

Vleesemulsies, gemalen vlees, diervoeding, dierlijke vetten.

Farmaceutische industrie

Pillenmassa's, siropen, extracten, emulsies, suspensies.

Chemische en algemene industrie

Oplosmiddelen, brandstoffen, oliën en vetten, verven, harsen en polymeren, zepen, sedimenten.

 

Pompen uit de LPX-serie zijn hygiënische lobbenpompen die worden gekenmerkt door lage afschuifkrachten en het voorzichtig verpompen van producten met zowel hoge als lage viscositeit. De pompen in deze serie bieden betrouwbare prestaties met een laag geluidsniveau, robuuste en zachte vloeistofoverdracht door het gebruik van grote holtes die grote vaste stoffen kunnen bevatten. Deze pompen zijn geoptimaliseerd voor energiezuinige werking.

Het ontwerp van de pompen uit de LPX-serie is voorzien van een speciale rotor-as montage, die zorgt voor een nauwkeurige rotorpositionering en een spelingvrije verbinding. Het unieke ontwerp van de tandwielkast zorgt ervoor dat het verpompte product niet wordt verontreinigd met tandwieloliën.. De voorgespannen kegellagers hebben geen vulplaten nodig. Optioneel kunnen ze worden uitgerust met dubbele mechanische as afdichtingen voor drooglopen. Pompen uit de LPX-serie bieden goede toegang tot onderdelen en zijn eenvoudig te onderhouden en te installeren.

Tapflo lobbenpompen hebben een hygiënisch ontwerp bevestigd door 3A-certificering en kunnen ter plekke worden gereinigd en gesteriliseerd ( CIP/SIP). Ze zijn ontworpen voor het verpompen van vloeistoffen in drank- en voedselproductiefaciliteiten, evenals vergelijkbare toepassingen in de chemische, farmaceutische en gezondheidszorgindustrie.


KENMERKEN & VOORDELEN

  • Hoogste efficiëntie - energiebesparing, laag geluidsniveau, lage schuifkrachten.
  • Veelzijdig ontwerp - montage in 4 richtingen van de tandwielkast. Mogelijkheid tot stroming in twee richtingen, evenals horizontale of verticale montage.
  • 8 maten - een reeks modellen met een maximale capaciteit tot 82 m3/h en een druk van 10 bar, waardoor de pomp kan worden afgestemd op specifieke eisen van de klant.
  • Eenvoudige reparatie - eenvoudig verwijderen en installeren van het pomphuis en het deksel.
  • Mechanische afdichting - enkele mechanische afdichting als standaard. Als optie zijn ook dubbele mechanische afdichtingen leverbaar. Pompen met spoelbare dubbele mechanische as afdichtingen kunnen continu droog draaien.
  • Ontwerp met ruime holte - grote ruimten tussen de lobben maken het mogelijk vloeistoffen met grote vaste delen voorzichtig te verpompen.
  • Geen kruisbesmetting - de tandwielolie is geïsoleerd van de gepompte vloeistofzone door het unieke ontwerp van het tandwielhuis.
  • Geschikt voor CIP/SIP - ontwerp dat reiniging en sterilisatie ter plaatse mogelijk maakt.
  • Veiligheid - het ontwerp van de LPX-pompen voldoet aan de eisen van de hygiënische normen 3-A en EHEDG, en is gemaakt van materialen die in contact komen met voedingsmiddelen, goedgekeurd door de FDA en de EG-verordening 1935/2004.