Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Membraanpomp voor de nucleaire industrie

T825 for the nuclear industry

Tapflo heeft een pneumatische membraanpomp van haar grootste model geleverd voor gebruik in diverse toepassingen in de nucleaire industrie. De pomp, die vermoedelijk de eerste in zijn soort ter wereld is, is ontwikkeld in samenwerking met de Fagerstrom Industry Consultant met uitgebreide ervaring met leveringen aan de nucleaire industrie.

In een eerste toepassing is de pomp geïnstalleerd in een mobiel systeem voor decontaminatie. De taak van het systeem is het reinigen en verwijderen van radioactiviteit uit verschillende onderdelen tijdens inspectie, onderhoud en vervanging van een kerncentrale. Er zijn echter meer toepassingen denkbaar, aangezien een dergelijke pomp van verschillende kanten wordt gevraagd.

De pomp, die een speciale versie is van het grootste Tapflo T825-model, voldoet aan de eisen voor een klasse 3-component, wat betekent dat hij is goedgekeurd voor opname in het systeem dat voor de werking van de installatie wordt gebruikt.

- Het was een lang en veeleisend project, zegt Henrik Borisch, productmanager bij Tapflo, die ook de leiding had over het project. Het vergde veel berekeningen, documentatie en testen voordat het goedgekeurd en duidelijk was. Terwijl het geruststellend is om te weten dat je bij dit soort apparatuur nergens op inlevert.

Mocht u een soortgelijke oplossing nodig hebben of op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften, neem dan contact met ons op via info@tapflo.nl of neem contact op met uw lokale Tapflo dealer.