Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Membraanpompen voor het verpompen van caseïnelijm

Voor producenten van golfkartonverpakkingen zijn de membraanpompen de eerste keuze voor het verpompen van caseïnelijm. Tapflo membraanpompen hebben een goede reputatie opgebouwd bij een groot aantal klanten van over de hele wereld. De kwaliteit van de materialen en de betrouwbaarheid in gebruik, maken Tapflo pompen tot de beste in het oplossen van complexe productieproblemen in het proces van de golfkarton verpakkingsproductie.

Vaak wordt caseïnelijm gebruikt bij de productie van kartonnen dozen, kokers en kartonnen omhulsels. Bij de productie van golfkartonnen verpakkingen speelt de lijm een grote rol. Om het eindproduct gereed te hebben is het noodzakelijk om de caseïnelijm op de meest betrouwbare en kosteneffectieve manier te leveren. De lijm kan aan de fabriek worden geleverd in vaten of IBC-containers. Ongeacht de grootte van de container moet de lijm worden weggepompt en overgebracht in een procesbad.

TX

Aangezien de lijm zeer viskeus is - bij een temperatuur van 20 ° C bedraagt de viscositeit 30 - 350 mPa*s, is het pompen ervan geen eenvoudige taak. Bovendien bestaat de structuur van caseïnelijm uit 30-45% droge onzuiverheden. Om deze lijm efficiënt en soepel te verpompen, biedt Tapflo membraanpompen met een aluminium behuizing en PTFE-membraan (polytetrafluoreten, fluoroplast-4). Alleen membraanpompen kunnen lijm voor golfkartonverpakkingen efficiënt verpompen. Door de structuur van de pomp kunt u viskeuze vloeistoffen met onzuiverheden verpompen en na gebruik snel en gemakkelijk spoelen.

All materials of the Tapflo pump are selected for practical and economic reasons. The aluminum housing is not expensive, but the ball valves and diaphragms, which are in direct contact with the product, are coated with a PTFE layer, which makes parts even more resistant to wear. Thanks to its ingenious design, according to Tapflo philosophy: „Simple is art.” is de pomp snel en zonder speciaal gereedschap te onderhouden en te repareren, wat een extra voordeel is ten opzichte van pompen van andere fabrikanten.

Ondanks de hoge viscositeit van caseïnelijm pompen Tapflo pompen deze al lange tijd in vele fabrieken voor de productie van golfkartonverpakkingen in de wereld. Onder de andere voordelen van Tapflo-membraanpompen vallen de hoge prestaties, de eenvoudige structuur en de betrouwbaarheid van alle elementen op.

Mocht u een soortgelijke oplossing nodig hebben of op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften, neem dan contact met ons op via info@tapflo.nl of neem contact op met uw lokale Tapflo dealer.