Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Chemisch bestendige membraanpomp met extra zuigkracht

Geflensde PTFE pump PTFE pomp T200 grootte met TFM 1705b membranen, uitgerust met PVDF gemaakt bevochtigingssysteem door Tapflo Solutions™.

De klant heeft een anodiseerinstallatie in Zuid-Europa. De pomp moet tot 3 meter hoogte pompen en mengsels van zwavelzuur en fosforzuur, met onbekende concentraties, met een capaciteit van 3,75m3/h, opvoerhoogte 20m @ 90°C. Dichtheid van het mengsel: 1760 kg/m3. De pomp start droog met lege slangen, dus aangezien de maximale droge opvoerhoogte voor dit model 3,8 mwc is, zou hij niet kunnen aanzuigen - maar zodra het binnenwerk van de pomp bevochtigd is, stijgt de opvoerhoogte tot 9 mwc.

Dankzij het Tapflo Solutions™ Tapflo Solutions™ Team is deze uitdaging eenvoudig en effectief opgelost: een klein vat van chemisch bestendig materiaal is aan de pomp bevestigd en met PVDF-slangen verbonden met pluggen (pos. 33) in de pompbodem. Wanneer dit met het medium wordt gevuld, worden de inwendige delen van de pomp bij het begin van de werkzaamheden bevochtigd en de o-ringen onder druk gezet. Het systeem is voorzien van een klep op de bodem van het vat, die moet worden gesloten nadat de vloeistof in de aanzuigleiding het pompniveau heeft bereikt.

Op die manier verkrijgt onze pomp de maximale waarde van de zuigparameters en kan hij gemakkelijk aanzuigen met een zuigkracht van minstens 7 mwc, wat succesvol bleek in de installatie van de klant.

Chemically resistant diaphragm pump with extra suction lift