Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Pulsaties in uw proces? - Niet bij ons!

Een van de grootste uitdagingen bij het gebruik van verdringerpompen zijn de drukvariaties aan de perszijde.

Afhankelijk van het functionele beginsel zijn deze effecten groter of kleiner, maar ze zijn altijd aanwezig.

Dit vormt vaak een uitdaging voor de eindgebruikers. Deze pulsaties kunnen niet alleen schadelijk zijn voor het verpompte product, maar ook de geïnstalleerde apparatuur bijzonder zwaar belasten.

Afhankelijk van de intensiteit kan dit leiden tot hamerende geluiden of trillende leidingen en slangen.

Deze pulsaties zijn bijzonder schadelijk voor elke nageschakelde sensortechnologie, zoals druk- of stromingssensoren. Zij maken ook een herhaalbaar doseer- en vulproces ingewikkeld.

DT Tapflo actieve pulsatiedemper

Met de DT-pulsatiedemper kunnen wij passende oplossingen bieden voor bovengenoemde problemen.

Deze dempers, die geoptimaliseerd zijn voor gebruik met Tapflo luchtgedreven membraanpompen, zijn de meest effectieve en eenvoudige manier om drukvariaties aan de drukzijde van de pomp te elimineren.

Door het "inline"-ontwerp kan de vloeistof worden verpompt zonder extra drukverliezen, afschuifeffecten en productaantasting. Dit is een doorslaggevend voordeel, vooral voor deelgevoelige vloeistoffen, viskeuze vloeistoffen of vloeistoffen met een hoge concentratie vaste stoffen. Er zij ook op gewezen dat de verminderde drukschommelingen de drukverliezen in de pijpleiding verminderen en dus de afgiftesnelheid verhogen.

PULSATIONS IN PROCESS

"Actieve pulsatiedemper" - De Tapflo pulsatiedemper werkt actief mee met de pulserende stroming van de verpompte vloeistof. Door de toevoer van perslucht, die uit de luchtinlaat van de pomp komt, is er in de pulsatiedemper dezelfde druk als in de pomp. Als de druk tussen de pompslagen in de pijpleiding daalt, zorgt de demper voor extra druk op de verpompte vloeistof. Dat vermindert of voorkomt de pulsatie.

Bovendien past de pulsatiedemper zich standaard aan veranderende leveringsvoorwaarden of verpompte media aan.

PULSATIONS IN PROCESS

Zeer hoge prioriteit wordt ook gegeven aan de bescherming van dure en kwetsbare instrumenten die geïnstalleerd zijn in moderne productie- en toevoerleidingen. Door het gebruik van een Tapflo pulsatiedemper wordt het gebruik en de correcte werking van een debietmeter vaak mogelijk gemaakt.

Materialen en toepassingen

De onderhoudsvrije pulsatiedemper wordt door Tapflo vervaardigd in kunststof PE & PTFE alsook in roestvrij staal, gepolijst roestvrij staal en aluminium. De hoogwaardige membranen van PTFE, EPDM, NBR en andere worden gekenmerkt door een bijzonder lange levensduur dankzij hun sandwichconstructie en geïntegreerde metalen kern. Voor bijzonder veeleisende toepassingen kan de pulsatiedemper ook worden uitgerust met een dubbel membraansysteem met een barrièrekamer om de toestand van het membraan te controleren.

De pulsatiedempers zijn ook verkrijgbaar in sanitaire en hogedrukuitvoering.

Het voldoen aan de ATEX-richtlijn 2014/34/UE completeert het toepassingsgebied van de pulsatiedemper en breidt het uit naar bijna alle toepassingsgebieden van de industrie.

PULSATIONS IN PROCESS

Voeding, farmaceutica en cosmetica

Met onze hygiënische serie vinden onze Tapflo pulsatiedempers hun toepassing in vele gebieden van de voedingsmiddelen-, cosmetica- en farmaceutische industrie. Uiteraard voldoen wij aan alle vereiste Europese en internationale normen zoals EN 10204, FDA, EC 1935/2004, EC10/2011 en USP VI.

Het dode ruimte-vrije ontwerp van onze pulsatiedemper is gemakkelijk te reinigen met CIP & SIP en zelflozend indien verticaal geïnstalleerd. Hierdoor is er geen ruimte voor productresten en bacteriën om te groeien. De demper kan worden uitgerust met een groot aantal sanitaire en aseptische aansluitingen zoals tri-clamp, DIN 11851 of DIN 11864 om er maar een paar te noemen.

Chemie, oppervlaktetechnologie, afvalwaterbehandeling, keramiek

Agressieve chemicaliën, dikke pasta's of gevoelige filtratieprocessen. Veilig pompen, verminderde spuitprestaties, consistente doorvoer en coating zijn slechts enkele argumenten die pleiten voor een Tapflo pulsatiedemper.

Verf-, druk- en verpakkingsindustrie

De constante en betrouwbare aanvoer onder alle bedrijfsomstandigheden van verven, vernissen, coatingmiddelen en voorbehandelingen kan hier worden vereenvoudigd en kostengeoptimaliseerd. Last but not least wordt het proces hierdoor vaak versneld en worden tijd en productkosten bespaard.

Gebruik voor alle verdringerpompen mogelijk!

De Tapflo pulsatiedempers worden niet alleen gebruikt voor de eigen geproduceerde membraanpompen, ze kunnen ook geïnstalleerd worden in bestaande systemen met pompen van verschillende leveranciers.

Ook elektrisch aangedreven pompen met sterke pulsaties, zoals peristaltische pompen, zuigerpompen en alle andere pulserende pompen, kunnen worden opgewaardeerd met de pulsatiedemper.

Plug en play

Bijzonder praktisch en plaatsbesparend zijn de geïntegreerde pulsatiedempers van de series "Built on" en TK. In dit geval is de pulsatiedemper reeds op de pomp gemonteerd.

PULSATIONS IN PROCESS