Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Metalen membraanpomp voor de chemische industrie

Metal Diaphragm Pump for chemical industry

Metalen membraanpomp met Guardian-systeem (bewaking van pompmembraanstoringen), pneumatische slanghaspel en aardingskabelhaspel, geregeld voor de eindklant, een bedrijf dat gespecialiseerd is in chemische productie en terminaldiensten voor bulkvloeistoffen.

Deze aangepaste mobiele pompeenheid werd ontworpen voor het lossen van tankwagens en het overpompen van koolstofdisulfide. Om de transportkosten (van Europa naar Australië) te drukken, past de unit op een standaard pallet: hij is uitgerust met een afneembaar handvat en zuig- en aftapkranen. Tijdens het ontwerp was het Tapflo ETO (Engineering To Order) team gericht op bedieningsgemak en foutloos werken in gevaarlijke zones (ATEX), wat perfect is uitgevoerd.

De pomp zelf vertoont door zijn ontwerp verschillende veiligheidskenmerken. Ten eerste heeft de roestvrijstalen pomp een ATEX-classificatie, wat betekent dat hij veilig kan worden gebruikt in een gevaarlijke zone 1 zonder gevaar voor het ontstaan van potentiële ontstekingsbronnen. Bovendien is de pomp uitgerust met een dubbel membraansysteem. Dit is het meest geavanceerde systeem dat op bijna alle Tapflo AODD-pompen kan worden toegepast. Het is volledig pneumatisch en ATEX geclassificeerd. Het dubbele membraansysteem maakt het mogelijk om de pomp onmiddellijk te stoppen na een membraanbreuk, waardoor niet alleen het binnenwerk van de pomp en het verpompte product worden beschermd tegen vervuiling, maar ook de omgeving van de pomp.

Metal Diaphragm Pump for chemical industry

Mocht u een soortgelijke oplossing nodig hebben of op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften, neem dan contact met ons op via info@tapflo.nl of neem contact op met uw lokale Tapflo dealer.