Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Mobiele pomp met in hoogte verstelbare inlaat

Mobile pump with height adjustable inlet

De klant, een farmaceutisch bedrijf, vroeg om een mobiele pomp met in hoogte verstelbare inlaat, zodat deze kan worden aangepast aan verschillende tankuitstroomhoogten voor het legen van afvalzalven en -crèmes uit mobiele tanks.

Tapflo's Engineering to Order team voldeed aan deze eisen met de TX220 metalen membraanpomp gemonteerd op een hygiënische trolley voorzien van schroeven die het niveau van de grondplaat met de pomp regelen. Het hoogteverstelbereik is 240-450 millimeter. De aanpassing is eenvoudig en neemt weinig tijd in beslag (ongeveer 1-2 minuten).

In vergelijking met onze concurrentie is het belangrijkste voordeel van de eenheid het gebruik van trapeziumschroeven (veel gebruikt in werkplaatstafels, autoliften, CNC-machines voor heffen en positioneren). Deze oplossing zorgt voor eenvoudige hoogteregeling en is betrouwbaarder, stabieler en veiliger dan gewone M-draad, die gemakkelijk kan breken, vastlopen of koudlassen. Bovendien zijn de schroeven voorzien van een omhulsel om een veilig gebruik te garanderen.

Mocht u een soortgelijke oplossing nodig hebben of op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften, neem dan contact met ons op via info@tapflo.nl of neem contact op met uw lokale Tapflo dealer.