Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Guardian systemen

 

De Guardian is een energiebesparende voorziening die is ontworpen om een luchtbediende dubbelmembraanpomp (AODD) te beschermen tegen inefficiënte werking, waardoor onnodig energie wordt verbruikt en de levensduur van de onderdelen wordt verkort. Het biedt ook het extra voordeel dat het meer veiligheid biedt voor toepassingen met een hoog risico.

De Guardian controleert direct de vloeistofdruk ten opzichte van het instelpunt en stopt de pomp als de vloeistofdruk boven het instelpunt stijgt (gesloten klep) of onder het instelpunt daalt (droogloop), afhankelijk van de configuratie.

Toepassingen van het guardian systemen

Barrièrebescherming

Barrièrepompen (TB) hebben een extra set membranen ter ondersteuning van de primaire membranen. Bij een breuk blijft de vloeistof in de pomp, in plaats van via de luchtuitlaat naar buiten te lekken. De Guardian bewaakt de druk tussen de primaire en secundaire membranen en stopt de pomp als de druk boven de ingestelde waarde komt.

Drooglopen en stoppen

De Guardian bewaakt de vloeistof afvoerdruk van de pomp en stopt deze als de druk onder het instelpunt daalt, veroorzaakt door een gebrek aan medium aan de zuig waardoor lucht in de pomp wordt opgenomen.

"Dead head & stop”

De Guardian bewaakt de vloeistof persdruk van de pomp en stopt de pomp als de druk stijgt tot het ingestelde punt, veroorzaakt door een gesloten klep of overdruk in de persleiding.

"Dead head & restart”

De Guardian bewaakt de vloeistof persdruk van de pomp en stopt deze als de druk stijgt tot het ingestelde punt, veroorzaakt door een gesloten klep of overdruk in de persleiding. Wanneer de druk onder de ingestelde druk komt, start de pomp automatisch opnieuw.