Tapflo
BROCHURES & MANUALS

Hoe wij waarde toevoegen met onze snelle leveringen

Pompen zijn vaak cruciaal voor het functioneren van onze klanten, zo ook voor deze klant die een verbrandingsinstallatie aan de Zweedse westkust runt. Hier wordt huishoudelijk afval omgezet in stadsverwarming en elektriciteit. In het geval van een shutdown zouden veel mensen getroffen worden door een gebrek aan warmte of een stroomstoring. In zo'n geval vindt de klant troost in het feit dat Tapflo snel kan leveren en dat we altijd reserveonderdelen op voorraad hebben.

In het huidige bedrijf zijn er twee pompen van een andere fabrikant dan Tapflo. Deze twee pompen circuleren 24/7 HCL-water, een proces dat cruciaal is voor de hele operatie. Een van de pompen fungeert als back-up als de eerste pomp problemen krijgt en stopt. Onlangs deed zich een storing voor en werd de reservepomp in werking gesteld. Er werden reserveonderdelen besteld bij de leverancier, die verklaarde dat de onderdelen over 16 weken zouden worden geleverd. Plotseling dreigde de werking, als de andere pomp ook stopt en ook zij reserveonderdelen nodig heeft, ligt de hele fabriek stil.

Dit bovenstaande scenario werd beschreven aan onze collega Fredrik Tholén in Zweden en in overleg met de klant werd besloten om een AODD pomp van Tapflo te installeren als derde back-up. Twee weken later werden de pomp (T400 PTT) en pulsatiedemper (DT400 PT) geïnstalleerd. Mochten de eerste twee pompen tegelijkertijd uitvallen, dan is het proces veiliggesteld. Onze standaardpompen en reserveonderdelen liggen op de plank in ons magazijn en kunnen onmiddellijk worden geleverd als er een probleem is met de nieuwe reservepomp van de fabriek.

added value

Mocht u een soortgelijke oplossing nodig hebben of op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften neem dan contact met ons op via info@tapflo.nl of neem contact op met uw lokale Tapflo dealer.