Tapflo
BROCHURES & MANUALS

AODD - Perfect passende pompen voor de verpakkingsindustrie

Tapflo Luchtbediend Dubbelmembraan Metaalserie:

Het compacte, soepele en eenvoudige ontwerp is gebruikelijk voor deze serie. Het aantal onderdelen is tot een noodzakelijk minimum beperkt. De aluminium pompen zijn te vinden op gebieden als:

  • pulp en papier (lijmen, natriumsilicaat, kleurstoffen en titaanoxide, bemonstering)
  • de verfindustrie (verf op water- en solventbasis, inkt, vernis, lijm, kleefstoffen en oplosmiddelen)
  • behandeling van afvalwater

Tapflo AODD application

Diafragma's met lange levensduur:

Tapflo membranen zijn van composiet constructie, superieur voor continu zwaar gebruik, met een volledig glad oppervlak in contact met de vloeistof. Dit resulteert in een lekvrij en gemakkelijk te reinigen ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals EPDM, NBR, FKM, PTFE, PTFE TFM™ 1705b, om aan alle eisen te voldoen. Onze membranen halen meer dan 80.000.000 cycli.

Tapflo AODD application

PTFE-membranen:

De PTFE of PTFE TFM™ 1705b film van het membraan vormt een gesloten oppervlak voor de vloeistof. De geïntegreerde lichtmetalen steunkern en de weefselversterking voldoen aan hoge sterkte-eisen. Beide materialen hebben een glad oppervlak, wat resulteert in een uitstekend niet-klevend oppervlak, perfect voor verf, inkt, pigmenten en lijm. PTFE TFM™ 1705b-membranen hebben een superieure mechanische sterkte door minder vervorming onder belasting en betere buigmoeheidseigenschappen. De lagere porositeit en permeabiliteit maken het de perfecte keuze voor doordringende vloeistoffen zoals oplosmiddelen.

Tapflo AODD application

PTFE-coating:

De optionele PTFE-coating op aluminium pompen dient als antikleefoppervlak, perfect voor lijmen en kleefstoffen. Het zorgt ook voor extra reinigbaarheid, wat wenselijk is bij het verpompen van verschillende verven, inkten en pigmenten met één pomp.

Tapflo AODD application05

Filterperspompen:

Tapflo pompen voor filterpers toepassingen zijn compacte units die direct op de filterpers gemonteerd kunnen worden. Dankzij het ontwerp en de functionaliteit kan de gebruiker rechtstreeks slurries persen, tot 16 bar. De eenheid wordt geleverd met versterking van de behuizing, een externe drukverhoger die de inlaatdruk zelfs kan verdubbelen en een hogedrukluchtklep.

Tapflo AODD